май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

WorldSBK: Риналди бие Разгатлиоглу с рекорд на Мизано

Пистата Мизано – Марко Симончели бе домакин на двудневните тестове  на пилотите от световния супербайк шампионат.  Различни отбори продължиха подготовката си за титанична борба през следващата година. Най-бърз бе Майкъл Рубен Риналди (Aruba.it Racing – Ducati).

През цялото време класирането се оглавяваше от Топрак Разгатлиоглу (PATA Yamaha WorldSBK). В последните два часа от теста той обаче бе изместен на върха от Риналди. Италианска звезда направи рекорд за обиколка, за да отнеме предимството на Yamaha.

В отбора на Aruba.it Racing – Ducati, Риналди използваше новите спирачни апарати на Brembo отпред. Той окупира върха с време 1:33,688. Това е на 4 стотни от рекорда за Суперпол на Том Сайкс – 1:33.640. Риналди катастрофира на завой 8, но не беше наранен. Скот Рединг продължи да усеща машината си, след като изпробва новите спирачни апарати. Той завъртя 64 обиколки в Мизано.

С цел подобряване на спирането и завиването на своя YZF-R1, Разгатлиоглу и шефът на екипажа Фил Марон трябва да работят върху усещането между ездач и машина. Те трябваше да направят подобренията по един от най-големите проблеми на Топрак през 2020 г. Той използва новия спирачен апарат Brembo отново, след Херес през ноември миналата година.

Турчинът пробва и нов въздухозаборник, предназначен за увеличаване на скоростта и намаляване на повдигането и с модернизирания двигател за 2021 г. Топрак успя да завърши на второ място с 1:33,886. Съотборникът му Андреа Локатели също беше впечатляващ, тъй като продължи да върти обиколки с мотор, който е повече или по-малко нов за него, дори по отношение на ноемврийския тест в Херес. Той стана 5-и.

Гарет Герлоф (GRT Yamaha) и японският му съотборник – новакът Кохта Нозане работиха по намирането на нови базови настройки за сезона. Целта на Герлоф беше да се върне в ритъма на нещата и да свикне с мотора Yamaha за 2021, след като миналата година беше на версия 2019. Герлоф бе в топ 3, като за момент дори водеше.

С Нозане, който е свеж от тестовете на MotoGP, той се стреми да продължи да се адаптира към гумите на Pirelli, както и към екипа. Японецът завърши осми в края на деня, изпреварвайки Тито Рабат (Barni Racing Team), който беше девети.Усилията на Kawasaki се опираха единствено на Лукас Махиас (Kawasaki Puccetti Racing), като се готви за първата си пълна година в WorldSBK. С оборудваното ZX-10RR за 2020 г., но с части за сезон 2021, Махиас беше на около секунда по-бавен от темпото в заключителните часове и завърши 6-и.