WorldSBK: Риналди спечели победа на Каталуня, Разгатлиоглу си върна лидерството в шампионата

Стефан Илиев

Майкъл Рубен Риналди се завърна на върха на подиума с победа в състезание 2  на Каталуня. Пилотът на Aruba.it Racing-Ducati води дълга битка с Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha),  който си върна лидерството в шампионата, макар и с една точка.

Още във втората обиколка след старта бе показан червен флаг. Причината бе инцидент между Лукас Махиас (Kawasaki Puccetti Racing) и Том Сайкс (BMW Motorrad) на Завой 1. Сайкс беше откаран в медицинския център за преглед след катастрофата, но беше в съзнание. Той е диагностициран с травма на главата и сътресение на мозъка. Беше закаран в болница Каталуния за по-нататъшни изследвания.

Новото състезателно разстояние от 19 обиколки започна с Риналди като лидер. Той стартира отлично, като поведе пред Разгатлиоглу и Джонатан Реа (Kawasaki Racing). Разгатлиоглу успя да продължи с преследването на Риналди през цялата дистанция от 19 обиколки, но Реа започна да отстъпва назад. Той не само не се пребори да остане на подиума, но не можа да задържи зад себе си и Андреа Локатели (Pata Yamaha).

Италианският новак на 10-тата обиколка го изпревари, а Скот Рединг (Aruba.it Racing – Ducati) и Алваро Баутиста (Team HRC) го последваха. В началото на 18 -та обиколка Рединг атакува Локатели в завой 1 за трето място. Рединг използваше гумата SC0, заедно с Риналди, докато съперниците му бяха на гумата SCX. Баутиста последва Рединг обиколка по-късно на същия завой.

Това означаваше, че Риналди бе устремен към първата си победа след състезанието Tissot Superpole в Мизано. За първи път Риналди, Разгатлиоглу и Рединг си поделиха подиума. Баутиста го изпусна и стана 4-и, а Локатели бе 5-и.

Реа финишира 6-и, на повече от 3 сек. зад борещите се за подиума.  На пък бе на 3 секунди пред американската звезда Гарет Герлоф (GRT Yamaha) – 7-и. той бе първият независим пилот в класирането, а това бе най-добрият му резултат след състезанието в Мост, Чехия. Зад Герлоф бе Аксел Басани (Motocorsa Racing) – 8-и, който в състезание е бе на подиума. Девети стана Михаел ван дер Марк (BMW Motorrad), следван от Кохта Нозане (GRT Yamaha), който за първи път финишира в топ 10.Next Post

MotoE: Торес със Световната купа, Ферари с победа в последния старт

Жорди Торес (Pons Racing 40) е новият стар носител на Световната купа MotoE. Той запази трофея в електрическия клас, но при най-сензационни обстоятелства. MotoE има произвежда състезания, изпълнени с драма. […]