WSBK: Реа най-бърз на пистата в Навара, Разгатлиоглу печели FP2

Стефан Илиев

Седмият кръг на световното първенство на Супербайк започна днес на пистата Навара в Испания. Началото бе трудно, но лидерът в шампионата Джонатан Реа (Kawasaki Racing) удържа първото място, пред Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) и Скот Рединг (Aruba.it Racing) – Ducati).

Джонатан Реа продължи силното си темпо от първата сесия тази сутрин и в следобедната. Повишаването на температурата обаче остави Реа на седмо място в по-голямата част от сесията, докато неговият съотборник Алекс Лоус беше 8-и. Лоус направи доста подобрения на времената през целия следобед, тъй като топлината стана все по-решаващ фактор. Въпреки това, когато карираният флаг се развя в края на деня, Реа все още беше на първо място. Най-доброто му постижение във FP2 бе с една секунда по-слабо от това във FP1 -1’37.629. Лоус  беше пък в другия край на десетката – 10-и.

След като водеше по -голямата част от следобедната сесия, Топрак Разгатлиоглу беше в добра форма в следобедните жеги на Навара. Въпреки че повечето пилоти се бореха да подобрят сутрешните си времена, не можаха да го направят поради по-високите температури и по-излъсканата повърхност на пистата. В крайна сметка Топрак успя да оглави FP2, въпреки че беше втори като цяло за деня. Съотборникът му Андреа Локатели отново беше в топ 10 на комбинацията. Италианецът продължава да расте, като беше трети в по-голямата част от сесията, преди да завърши 4-и и 5-и като цяло в края на деня.

Третото място в общото класиране беше за Скот Рединг (Aruba.it Racing – Ducati). Британецът набра силното темпо от последния кръг на Мост. В заключителните етапи на FP2 Рединг беше много силен, като печелеше различни секторни времена. Прибра се обаче в бокса с технически проблем в последната минута на сесията. Съотборникът му Майкъл Рубен Риналди също подобри времето си следобед, като завърши трети във FP2 и всъщност бе по-бърз от сутринта, на едно място зад Рединг. Като цяло обаче Рединг беше трети, а Риналди 7-и.

Битката за независимите също бе епична. Гарет Герлоф (GRT Yamaha) първото място при независимите отбори в общото време, но във FP2 той катастрофира на завой 4. Сериозен конкурент му е Чаз Дейвис (GoEleven) и заедно с Герлоф може да мине напред в решетката. Герлоф беше четвърти като цяло, Дейвис шести.

Осмото място в комбинираното време беше за Алваро Баутиста (Team HRC). Испанецът беше особено силен сутринта, преди да определи най-бързото си време от FP2 в последната си обиколка на сесията. Докато Баутиста беше водещият пилот на Honda, съотборникът му Леон Хаслам имаше положителен следобед. Той подобри времето си в сравнение със сутринта, за да завърши на 14-то място. Остана обаче на 15-то място в комбинираното време.

Том Сайкс (BMW Motorrad) взе девето място и беше един от многото състезатели, които не можаха да подобрят времето си в следобедната сесия. Сайкс беше на по -малко от секунда от първото място, докато неговият съотборник Михаел ван дер Марк не успя да пробие десетката в първия ден. Нидерландецът навъртя 38 обиколки, но беше 11 -и.СЛЕДВАЩА

MotoGP: Кръчлоу сменя Винялес на Силвърстоун

В кариерата на Кал Кръчлоу изминаха няколко главоломно развиващи се седмици. След като официално се оттегли от Гран при в […]