юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

X-Trial: Първо и второ място за Repsol Honda в Женева

След като беше в продължение на дванадесет години извън календара на Световния шампионат на X-Trial, Женева в Швейцария се завърна отново и стана домакин на четвъртия кръг от сезон 2024. Състезателите на Repsol Honda Team спечелиха победата с Тони Боу, а съотборникът му Габриел Марчели остана втори.

Боу започна първата си обиколка с някои не особено характерни за него грешки, които успяха да го свалят на втора позиция. Дори му се наложи да се бори със своя съотборник за победата. Във втората обиколка Тони Боу направи крачка напред и успя да грабне първото място, като по този начин отиде направо на финала. При това действащият световен шампион натрупа вече 22 точки от 6-те зона, спечелвайки четвърта по ред победа за този сезон.

Първият опит на Габриел Марчели в Швейцария беше повече от успешен. Състезателят на Repsol Honda Team кара на изключително високо ниво още от първата си обиколка, повеждайки с 8 наказателни точки. Във втората Марчели остана в битката за позициите на подиума, като накрая се класира втори и отиде директно във финала заедно със съотборника си Тони Боу и Тоби Мартин. След като завърши шестте зони за действие с двадесет и шест наказателни точки, Габриел Марчели завърши втори.

Състезателите на Repsol Honda Team имат перфектен рекорд на подиума досега през сезон 2024, като Тони Боу е лидер в сезонната пауза на X-Trial с 86 точки. Марчели си връща втора позиция с общо 55 точки.

Следващият кръг за световния X-Trial шампионат ще се състои на 5 октомври в Андора, ла Веля.

motorcycles.honda.bg